top of page

Zomeractiviteit 2024 : "TRAM AAN ZEE" elke zondag in juli en augustus

Tramfestival 12-09-2021-007.JPG

Tijdens de zomermaanden in juli en augustus kan je in de Oude Tramstelplaats van De Panne een tentoonstelling bezoeken over de Kusttram en hisorische trams aan de Kust. Deze is te bezoeken alle zaterdagen, zondagen en feestdagen. 

Tramstellen van de kust die dienst deden tussen 1908 en 1985 worden er tentoon gesteld. Op de tentoonstelling is er tevens een verkoopstand waar heel wat te vinden is over de geschiedenis van de tram in ons land. Boeken, DVD’s, postkaarten, foto’s, speelgoedtrams enz. zijn er te koop.

De stelplaats is gratis toegankelijk. Wie met de wagen komt, opgelet in De Panne zijn alle parkings te betalen.

Een ritje meemaken met de historische tram ?

Er zijn op de zondagen en feestdagen in juli en augustus eveneens ritjes tussen De Panne Loskaai en Adinkerke station. Je kan bij mooi weer meesporen met een open oude tram van meer dan 100 jaar oud of een ander voertuig uit de collectie Erfgoedtrams.

Elke woensdag kondigen wij op onze website en Facebookpagina aan wanneer de ritten voor het volgende weekend zullen plaatsvinden.

Duur van de rit is ongeveer 40 minuten.

Prijs per persoon voor de tramrit is 5 € (tot en met 6 jaar gratis, tarieven of voordeelkaarten van De Lijn zijn niet van toepassing op deze ritten tenzij U werknemer bent van De Lijn).

 

De stelplaats ligt vlak bij de tramhalte De Panne Esplanade. In de tramstelplaats kan je ook iets drinken in de trambar. Iedereen van harte welkom.
 

(*) op zaterdag 3 augustus in onze stelplaats uitzonderlijk gesloten, die dag nemen wij deel aan Trammelant in De Haan.

IMG_0238.JPG
Tramfestival 09-09-2018-020.JPG
bottom of page